Dita e filmit shqiptar

Ideja

Zbuloni udhëtimin tonë

Filmi shqiptar është rritur vitet e fundit, por kjo nuk do të thotë që keto shfaqen në kinematë suedeze. Kjo është diçka që ne duam ta ndryshojmë dhe këtu marrim ne pjesë dhe ju ofrojmë njerëzve mundësinë për të parë filma shqiptar në kinematë suedeze.

Dita e Filmit Shqiptar është vetë ngjarja ku ne shfaqim filmat, kemi ngjarje anësore të mundshme dhe shumë më tepër në të ardhmen. Kjo është në thelb ajo për të cilën ne ndërtojmë të gjithë konceptin.

 Një bashkëpunim i suksesshëm

Folkets Bio

më shumë se një kinema

Kinema Panora është shtëpia e filmave të banorëve të Malmös në zemër të Möllevången, një vend takimi për artin e filmit ku çdokush mund të përvojë botën e filmit.

Panora ka qenë prej kohësh një pjesë e rëndësishme e kulturës së filmit në Malmö, me disa festivale, ngjarje dhe shfaqje të llojeve të ndryshme.

Pra, Panora ishte zgjedhja e natyrshme si partnere kur filluam të kërkojmë një vend për të pasur Ditën e Filmit Shqiptar.

 Financimi 

Malmö Stad

Mbështetja Kulturore e Qytetit të Malmö është në dispozicion për të ofruar mbështetje financiare për aktivitetet kulturore në Malmö.

Ata kanë qenë sponsori ynë kryesor gjatë gjithë procesit dhe zgjedhja e natyrshme kur kemi aplikuar për grantin e tyre të kulturës. Asnjëherë nuk ka pasur pikëpyetje rreth nesh ose ngjarjes sonë, por në vend të kësaj na është kërkuar të aplikojmë sa më shpejt që të jetë e mundur.

Simplyshtë thjesht një kombinim perfekt me Filmin Shqiptar dhe Qytetin e Malmös.

Krijohet një identitet

Logotipi

Logotipi është një version i shqiponjës në flamurin shqiptar. Zgjedhja për të përdorur vetëm një pjesë ishte edhe krijimi i një siluete më ikonike, por edhe kontrolli mbi format. Në fund të fundit të kemi diçka që funksionon si e madhe dhe e vogël dhe diçka që çdokush mund ta vizatojë vetë.

Ideja me ngjyrat është për identitetin dhe të krijojmë diçka që është unike për Filmin Shqiptar dhe Ditën e Filmit Shqiptar.

Çka & Pse

Filmat

Filmat që zgjedhim janë ata që ne i konsiderojmë tërheqës për audiencen suedez dhe me të cilët mund të arrijmë një audiencë më të madhe. Pasi qëllimi është gjithmonë dhe do të jetë përhapja e filmit shqiptar në Suedi.

Ne shpesh shikojmë se sa të njohura janë filmat, si në Suedi, por edhe ndërkombëtarisht. Në proces, ne gjithashtu shqyrtojmë nëse ka një temë të përbashkët për ndërtimin e ditës së filmit.

Për audiencen

Marketing

Audienca jonë e synuar

Në mënyrë që të arrihet një audiencë sa më e gjerë, zgjedhja nuk ishte vetëm të kishim një grup të synuar por të ndërtonim dy. Kjo është për të përshtatur më tekstet, videot dhe imazhet për të arritur me mesazhin e duhur në grupin e duhur të synuar.

Njëri nga dy grupet e synuara ishin ata që janë të interesuar ose kishin ndonjë lidhje me gjuhën dhe kulturën shqiptare. Grupi tjetër i synuar ishin ata që e duan filmin, filmin e huaj dhe shkojnë filma të tjera në Panora.

Për audiencen

Ngjarja

Në vitin 2020, kur kishim ngjarjen tonë të parë, u përballëm me të njëjtin problem si të gjithë të tjerët me pandeminë aktuale. Por, përkundër kësaj, ne krijuam interes jo vetem ne Suedinë, por edhe ata që erdhën nga Danimarka.

Sigurisht, ne ndoqëm këshillat e Autoriteteve Publike për vendosjen dhe numrin e vizitorëve për film. Por, pavarësisht kësaj dhe rrethanave, ne kemi shitur 95% prej të gjitha biletave.

Duke shikuar përpara

Faleminderit shumë

Si pjesë e fundit, ne dëshirojmë të falënderojmë të gjithë partnerët, sponsorët, ata që ndanë postimet tona në rrjetet sociale dhe natyrisht të gjithë ata që erdhën për ti shikuar filmat